És una de les capacitats més valorades a l’hora de gestionar equips i cada cop té més pes en la selecció de personal

empatia

Una de les qüestions que cada cop queda més clara és que l’empatia compta. Tant a nivell de companys com de gestors i, per descomptat, a l’atenció al client. Però, què té l’empatia que la fa tan important? S’ha escrit molt sobre l’empatia des que s’hi va començar a reflexionar a les ciències humanes.

És una de les capacitats més valorades a l’hora de gestionar equips i cada cop té més pes en la selecció de personal i es tracta de ser capaços de tenir una connexió emocional amb una altra persona i tenir la capacitat emocional per interessar-se per allò que el preocupa .

 

Reflexionar des de la perspectiva d’un altre

La comprensió que porta, des de l’empatia, a ser capaços de comprendre pensaments, preocupacions, sentiments, reaccions i motivacions, requereix l’habilitat cognitiva, conscient, d’aturar-se i reflexionar aplicant la perspectiva de l’altra persona.

Per conèixer l’empatia han estat clau les aportacions de les investigacions en neurociències i neuropsicologia en localitzar i conèixer les neurones miralls o especulars. Són un tipus de neurones que s’activen quan es fa una acció i també quan es veu que una altra persona l’executa també. Això implica un procés d’assimilació i aprenentatge, adaptació i evolució.

Aquestes neurones s’han localitzat a regions motores del cervell ia les regions involucrades en la visió i en la memòria i són:

– Un mecanisme evolutiu propi dels éssers socials.

– Ens ajuden a entendre les accions dels altres.

– Exerceixen un paper molt important en la capacitat d’aprenentatge a partir de la imitació.

– Activen l’emoció (ser capaços de sentir allò que sent l’altra persona).

Últimes notícies