La presidenta d’UNESPA clausura el Seminari de l’Observatori dels Sistemes Europeus de Previsió Social Complementària de la UB

Pilar González de Frutos

Pilar González de Frutos, presidenta d’UNESPA, va assegurar ahir que “a cada prima d’assegurances hi ha quatre beneficis socials: el del client que rep la prestació; el de l’emissor, que surt guanyant que el sector assegurador, com a inversor institucional inverteixi en els seus actius, notablement el deute públic; el del treballador d’assegurances que, gràcies a l’elevada solvència, professionalitat i tecnificació d’aquesta indústria, desenvolupa la seva vida personal i professional en un dels sectors laborals més competitius de l’economia espanyola; i està, finalment, la societat en general que, que a través dels esforços sectorials en favor de la sostenibilitat i la responsabilitat corporativa, transfereix una part dels seus excedents a aquesta mateixa societat”.

Aquestes declaracions de la màxima dirigent de la patronal asseguradora es van produir en el marc de Seminari organitzat conjuntament per l’Observatori dels Sistemes Europeus de Previsió Social Complementària de la Universitat de Barcelona (UB) i UNESPA. Aquest acte, que va servir de clausura després de quatre sessions celebrades al llarg de l’any, va tenir com a escenari el Col·legi d’Advocats de Madrid i va comptar amb l’assistència de representants d’entitats i institucions que donat suport a aquesta iniciativa de la UB. El Col·legi de Barcelona, a través de la Fundació Auditorium, és una de les institucions que ha participat en les iniciatives d’aquest Observatori.

González de Frutos va destacar que “és molt important desenvolupar a Espanya un sistema de previsió en el qual, a més de la pensió pública, existeixi un pilar d’estalvi col·lectiu en l’àmbit empresarial i un altre constituït per l’estalvi de caràcter individual”.

El Seminari sobre el paper de les Entitats Asseguradores en la Previsió Social Complementària, ha estat clausurat després de vuit mesos de treball. L’acte va consistir en la realització de tres conferències en les quals s’han repassat les qüestions i continguts tractats al llarg del Seminari; i en la presentació del Llibre de Conclusions del Seminari.

El Seminari es va dur a terme el propòsit de posar en valor del paper de les entitats asseguradores en la previsió social complementària, destacant la capacitat de l’assegurança per a cobrir aquelles contingències que suposen un risc per a la ciutadania, exposar la importància d’estalviar per a la jubilació a través d’instruments de previsió social complementària i altres productes d’estalvi.

L’acte de clausura va ser presentat pel Dr. Xavier Varea, director de l’Observatori, i clausurat per González de Frutos, que va rebre, de mans de l’Observatori, el Premi ‘Gràcies’ en reconeixement a la labor d’UNESPA pel desenvolupament de la previsió social complementària.

Varea va afirmar que “el Seminari ha generat un seguiment amb el qual estem satisfets i ha complert els seus objectius a l’hora de destacar la labor del sector assegurador, tan important en el desenvolupament de la previsió social complementària; i de donar a conèixer aquesta labor a la ciutadania”.

Últimes notícies