El percentatge de població que contracta aquesta pòlissa és del 24,4%
Les xifres de l’última dècada revelen un creixement notable del ram de salut, segons dades d’ICEA i de la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions (DGSFP). En 2021, més de 11,5 milions d’espanyols tenien contractada una pòlissa de salut. Una xifra que suposa el 24,4% de la població total. Des de 2011 i fins l’any passat, la xifra d’assegurats va créixer en un 32%. La majoria d’aquestes pòlisses es distribueixen a través de la mediació professional.
A l’hora d’assenyalar les causes d’aquest augment tan significatiu, els observadors destaquen les llistes d’espera i la saturació en general d’alguns dels serveis que ofereix la sanitat pública com les principals raons d’aquesta tendència. En qualsevol cas, també ha jugat el seu paper l’esforç del sector assegurador per flexibilitzar aquest producte i el major interès de les companyies per aquest ram.
Aquest bon comportament de l’assegurança de salut s’ha mantingut al llarg de 2022, segons destaquen les projeccions oficials. És, amb diferència, el ram que més va créixer en els primers nou mesos de l’any. Concretament, un 7,31%, gairebé 1,5 punts per sobre de multiriscos, que ocupa el segon lloc durant aquest període.
La pandèmia va ser un motor per a les contractacions de l’assegurança de salut, que a la fi de 2019 comptava amb prop de 10,6 milions d’assegurador i en dos anys va sumar gairebé dos milions de clients. El creixement de la sanitat privada es manté mentre que en algunes comunitats com Madrid el sistema públic viu moments de tensió.
Per comunitats, Madrid lidera el nombre d’assegurats seguida molt de prop per Catalunya. Tots dos territoris superen els 2,5 milions d’assegurats cadascuna.