Tot i les evidències que, empresarialment i de cara a futur, mostren la importància crucial que té l’analítica de dades hi ha empreses que no veuen amb claredat com aplicar-la al seu dia a dia
Per què hi pot haver resistència a l’anàlisi de dades avançada tot i que als nostres competidors els hagi resultat molt rendible? És una pregunta que es van formular els experts Nicole DeHoratius, Andrés Musalem i Robert Rooderkerk per, després de la conclusió d’una enquesta a líders empresarials, extreure sis punts conflictius fonamentals que els descriuen i que han publicat a Harvard Business Review.
1.- La cultura d’una empresa és el primer dels punts de resistència. L’aversió al risc i no clarificar objectius clars de què cal extreure de l’analítica és fonamental.
2.- Com afecta l’organització, l’estructura organitzativa i la presa de decisions. Tenir analítiques no és només tenir resultats, és veure com s’apliquen i com influeixen en l’organització interna i en les decisions estratègiques i diàries a prendre.
3.- Qui interpreta l’analítica. Si la funció danàlisi està càrrec de persones que no entenen realment el negoci les seves recomanacions no tindran influència.
4.- Recursos per assolir objectius. Els projectes danàlisi solen tenir un calendari que requereix inversió i recursos. Hi ha organitzacions que necessiten aquest esforç en el dia a dia i, per tant, posposen la iniciativa.
5.- Sistemes heretats. Els hàbits i processos de l’empresa poden influir de manera decisiva en l’actualització, formativa i eines precises, per comptar amb una analítica avançada que ajudi a realitzar avenços i contribueixi a modificar estratègies.
6.- La gestió de les dades. Aquesta ha de ser coordinada. No ha de passar que estiguin aïllats a diversos llocs de l’empresa i no es gestionin de forma organitzada. És clau recopilar les dades que són útils per a la companyia i que hi hagi experts o mitjans per interpretar-los.