Necessitem ser capaços d’eliminar distraccions i posar la ment en blanc per descansar millor
Cada cop és més difícil desconnectar o, fins i tot, arribar a avorrir-se. Estem sobreestimulats i és una situació que afecta totes les generacions però que és realment acusada en els més joves. És molt difícil mantenir-se al marge de la marea de notificacions que rebem a cada instant i, tot i això, necessitem posar la nostra ment en blanc per descansar millor i amb això també arribar a generar noves idees.
Aquesta incapacitat per evitar estar mirant les notificacions a cada instant o en el moment en què hem vist que ens ha arribat alguna cosa al Smartphone o al rellotge –que els weareables també són una font de connexió 24 hores– té nom i cognoms: síndrome del pensament accelerat. Va ser descrit pel psiquiatre i terapeuta Augusto Cury el 2013 per al marc de la psicologia del desenvolupament infantil.
Cury va assenyalar com la hiperestimulació, contagiada pels adults als més joves, als nens, els torna incapaços de tolerar el silenci, la calma psicològica.
Podem aturar el flux de pensaments?
Tranquil·litzar la ment és un repte que necessitem assumir. Deixar la ment en blanc de manera regular és un bon mitjà per controlar l’estrès i l’ansietat. Com aconseguir-ho?
1.- Trobant distraccions: mirar per la finestra i gaudir de les vistes, fer alguna cosa que ens vingui de gust i que requereixi atenció plena, sortir a caminar….
2.- Practicar meditació. És una de les tècniques més efectives per relaxar la ment i es basa, en bona mesura, en exercicis de control de la respiració.
3.- Parlar sobre allò que ens preocupa. Tenir identificats els pensaments que més ens afecten i parlar-ne ajuda a alleujar la tensió ia combatre la remugació.
Els beneficis d’aconseguir tranquil·litzar la ment
Entre els avantatges associats a posar la ment blanc, tranquil·litzar-la, facilitar la distracció i evitar la hiperestimulació sensorial i tecnològica estan:
1.- Tenir un millor descans.
2.- Menys estrès i ansietat.
3.- Millor creativitat.