Després d’una rutina no lineal de la jornada laboral pot afavorir la concentració, la creativitat, la memòria, la productivitat i l’entorn de treball positiu
La flexibilitat en el treball també pot significar temps de treball d’autogestió mitjançant la introducció de petites pauses actives. Es tracta d’utilitzar aquestes pauses per fer una curta caminada, mirar per la finestra, estirar les cames, escoltar un parell de cançons de música, prendre cafè i mantenir una xerrada social, sense tocar temes laborals, amb els companys. .. i això es pot fer tant en format de cara com en teletreball. Es tracta de gestionar el temps de treball i de no considerar que hem de ser, sobretot en els llocs de treball a l’oficina i amb l’ordinador, enganxats a la cadira durant les vuit hores de treball amb les visites mínimes al lavabo i aturar -se només mitja hora per menjar .
Aprendre a parar, sense haver d’interioritzar que hem d’estar al davant de la pantalla tot el temps és un petit repte per a moltes persones. És una idea molt establerta que el 100% de la programació de treball ha d’estar completament dedicat a les diverses tasques que s’han d’executar quan també és important aprendre a aturar -se.
Feu una pausa d’uns minuts, suficient per tenir una mica de relaxació cerebral, que afavoreix, de manera que els primers informes que estudien la jornada laboral no lineal, millor la salut laboral.
Salut cerebral
Entre els avantatges de tenir cura del nostre cervell, a més dels aliments i un somni reparador hi ha la millora de la memòria, la concentració, el son, l’estat d’ànim, la productivitat i la creativitat. L’objectiu és desconnectar, durant uns minuts i durant diverses vegades durant la jornada laboral, de la feina. Aquesta desconnexió ha d’existir, deixar de pensar en la feina. En tornar a la tasca que el trencament es nota i és molt més eficaç i també es influeix positivament l’estat d’ànim. Això també produeix un efecte positiu sobre com expressar -se i interactuar amb els companys que influeixen en l’entorn laboral.