La tecnologia, protagonista a la Setmana Mundial

Les companyies ressalten la importància de les persones en aquest moment de transformació digital

ceos-tanda1

Un dels temes que més interès van suscitar a la Setmana Mundial va ser la influència que té la tecnologia en tot el negoci assegurador. Les companyies coincideixen a assenyalar que la implementació de les noves eines digitals és crucial i, en general, es considera que les primeres fases de la transformació digital estan pràcticament completades.

Un dels nínxols estrella és el ram de Salut. Eva Tomás, directora del Canal Mediadors d’AXA, va explicar que la seva companyia aposta per les noves tecnologies. A Salut, “tenim Oskar, l’avaluador de símptomes, un assistent virtual que avalua símptomes, proporciona recomanacions de salut, indica el nivell d’urgència i dirigeix ​​cap a l’especialista més adequat”. I va continuar dient que “també podem oferir el nostre servei de telemedicina amb orientació mèdica les 24 hores, que permet fer vídeo consultes o consultes telefòniques en 14 especialitats mèdiques, i la possibilitat de facilitar receptes i prescripcions mèdiques segons criteri del professional mèdic”.

FIATC també està avançant a millorar els seus productes i serveis de salut, però Joan Manuel Castells, director general de FIATC, matisa que “dedicar-se a salut com a companyia asseguradora és tan gratificant com de vegades desesperant. Almenys en el nostre cas que l‟aposta és per un model de sanitat de màxim servei a una prima molt raonable, se’ns critica quan som gran part de la solució d‟aquest país en termes de sanitat. Més col·laboració publicoprivada és el que hi hauria d’haver, però mentrestant ja intentem solucionar el problema sent creatius en productes, eficients en gestió i impactant l’ecosistema recolzant formació sanitària”.

La personalització cada vegada és més gran, gràcies a la tecnologia. Jaime Ortiz, director comercial i de màrqueting d’ASISA, assegura que “l’assegurança de salut ha avançat molt els darrers anys en el desenvolupament d’una oferta flexible, amb productes que s’adapten a les demandes i necessitats particulars de cada client”. Ortiz afegeix que “les asseguradores estem fent un gran esforç per conèixer cada cop millor els nostres clients i ajudar-los a dissenyar plans integrals per a la cura de la seva salut. La tecnologia disponible, especialment la que proporcionen els wearables serà decisiva per avançar encara més en aquesta estratègia de personalització”.

Carlos Escudero, conseller delegat de Generali, destaca la importància de la tecnologia, especialment en temps de crisi. Per exemple, durant la pandèmia, ”els sistemes d’informació, a través d’internet, ens van permetre estar connectats a tota hora i en tot moment i des de qualsevol lloc. A molts, ens va permetre mantenir els nostres nivells d’activitat des del primer moment”. I conclou dient que cal “universalitzar l’accés als sistemes d’informació ia les xarxes d’internet a totes les persones, al lloc on es trobin i facilitar així el coneixement per al seu ús per part de tota la població”.

Javier Oliveros, director general comercial de Mapfre Iberia, defensa la tecnologia, però matisa que a la seva companyia, “seguim apostant per les persones, i la digitalització no ens fa perdre aquest focus en absolut. Els nostres objectius són millorar l’eficiència i l’atenció als nostres clients, ser més àgils, més productius i accessibles. Sense deixar ningú enrere, ni entre els clients ni entre els empleats. Ni per descomptat, entre els mediadors. Apostem per una digitalització inclusiva”. En un sentit semblant s’expressa Vicente Cancio, CEO de Zuric, que ressalta la importància que la seva companyia atorga a les persones. “Durant el darrer any, Zurich ha realitzat 200 noves contractacions i 152 persones de la plantilla han canviat de lloc o ampliat les seves responsabilitats gràcies a Talent en Moviment, el nostre programa per impulsar el desenvolupament i promoció intern que permet a les persones moure’s a la companyia ” en funció dels seus interessos.

Dins dels molts avenços tecnològics que tenim a la nostra disposició, és clar que l’estrella del moment és la Intel·ligència Artificial (IA). Per a Francesc Rabassa, mànager general de CA LIFE, la IA “està desenvolupant models de gestió i d’interrelació nous i crec que encara estem en un moment en què els desenvolupaments van a més velocitat que la implementació real d’aquestes capacitats al món empresarial . Però és una cosa que no podrem frenar i que modificarà la gestió i la relació amb els clients”.

Occident apuntó en la misma línea. Hugo Serra, consejero delegado de la compañía, explicó que “llevamos años haciendo una apuesta decidida por la utilización de tecnologías de IA en todos los ámbitos de nuestra cadena de valor. Estamos convencidos de que nos ayuda a dar el mejor servicio posible a mediadores y clientes, además de permitirnos optimizar nuestros procesos para ser cada día más competitivos”. Mariano Rigau, CEO de Arag, advierte que el principal desafío para implementar correctamente la IA es ”el mismo que tienen los médicos con Google: la consulta de temas sin la guía del profesional”.

Últimes notícies