Variables i conseqüències de la jubilació del corredor dassegurances

La jubilació d’un corredor d’assegurances comporta sovint el traspàs de la cartera

aaron-burden-cEukkv42O40-unsplash

La jubilació d’un corredor d’assegurances, en moltes ocasions, comporta el plantejament sobre la forma de transmissió del negoci que ha constituït el seu estil de vida fins a l’arribada d’aquell moment.

En molts casos, el principal actiu de la corredoria, juntament amb el treball personal del corredor, és la cartera de clients que, amb temps i esforç, han anat formant, i que possibiliten el flux de comissions procedents de les companyies d’assegurances, també per al futur corredor que succeeixi en lactivitat al corredor retirat.

Això no obstant, i des d’un punt de vista fiscal, aquest tipus d’operacions de transmissió de cartera no són tan senzilles, i presenten múltiples arestes en forma d’opcions de transmissió, de vegades amb diferències notòries de tractament fiscal entre elles.

Per exemple, si la transmissió del negoci es fa entre pares i fills, intervé l’impost sobre successions i donacions i la potencial aplicació de la reducció per transmissió d’empresa familiar (el compliment rigorós dels requisits dels quals s’ha de comprovar en tot cas).

Però si s’està negociant el traspàs de la cartera a un tercer, l’operació es converteix en onerosa i aflora múltiples qüestions, com ara:

Més informació només per a col·legiats:

Últimes notícies