El Consejo aplaudeix un control més gran de la formació

La Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions anuncia que augmentarà la vigilància sobre els centres formatius

scott-graham-5fNmWej4tAA-unsplash (2)

Javier Barberà, president del Consejo General, ha expressat la satisfacció pel nou posicionament de la Direcció General d’Assegurances i Fons de Pensions (DGSFP) d’augmentar el control sobre els centres que imparteixen formació per al sector assegurador. Barberà considera que “és una magnífica notícia que indica un canvi de rumb a la bona direcció per part de l’ens regulador. En aquest camp, tindran sempre al seu costat els Col·legis de Mediadors que, a més de ser corporacions de dret públic, tenen la xarxa més important del país en formació per a Mediadors i professionals del sector”.

Barberá afegeix que “des que es va publicar el reglament de formació el 2021 hem demanat que l’Administració intervingués per prevenir l’aparició de xiringuitos formatius que han proliferat amb clar perjudici per a l’usuari”.

El president dels mediadors ha recordat que ja va advertir, després de l’aprovació del Reial decret sobre formació al sector assegurador el 2021, que la nova regulació no era suficient. “El Consell General va ser l’única institució nacional que va advertir de les seves greus deficiències en aspectes com ara les hores dedicades, els continguts o els centres autoritzats. Malauradament el temps ens ha donat la raó”, assegura Barberà i afegeix que “ens alegrem que la formació s’hagi fixat com a prioritat de la DGSFP per al 2025 posant el focus a l’eficàcia dels cursos de formació, tant en el format com en els resultats obtinguts”.

Últimes notícies