Els preus de les assegurances pugen més que els habitatges

Les pòlisses associades a un immoble, entre les que creixen més a Europa

elena-mozhvilo-boYpqp_ITK4-unsplash

Les assegurances associades als habitatges estan creixent a un ritme més ràpid que el preu mateix de l’habitatge nou, segons un informe d’Eurostat que mesura els costos globals d’adquisició d’un immoble. L’augment generalitzat del cost dels pisos ha provocat la pujada de les assegurances associades per sobre de la mitjana europea. En concret, segons l’informe esmentat, el preu de les pòlisses va augmentar un 11,7% entre el segon trimestre del 2023 i el mateix període del 2024, mentre que en el conjunt de la Unió Europea (UE) va pujar un 8,5% des del segon trimestre de l?any passat.

A més d’aquesta pujada interanual de l’11,7%, cal sumar l’increment del 7% experimentat el 2023. L’encariment de les assegurances associades a l’habitatge ha estat gradual, tot i que s’ha accentuat els darrers anys. Després de registrar pujades anuals al voltant del 3% entre el 2017 i el 2020, van pujar un 3,7% el segon trimestre del 2021 i un 5,4% el 2022. Des del 2019, el cost de les pòlisses s’ha incrementat un 34,2 %.

L’últim any, Espanya és el sisè país de la UE on s’han encarit més les assegurances associades a l’habitatge. Lidera la classificació Lituània, on es paga per les pòlisses un 29,1% més que el segon trimestre del 2023. El segueixen Portugal, Romania, Itàlia i Dinamarca. La pujada ha estat menys accentuada a les dues grans economies europees, França (7,7%) i Alemanya (5,6%), l’últim any.

Últimes notícies