Les claus per generar un impacte positiu en els altres

Utilitzar l’assertivitat mitjançant l’autoconeixement i altres habilitats personals per aconseguir bons resultats

El dimecres 8 de juliol, Josep Gendra, assessor de l’Àrea de Persones del Col·legi va impartir el webinar ‘Vols desenvolupar la teva assertivitat?’. La formació va posar el focus en l’assertivitat com a eina fonamental en la nova manera de comunicar de manera efectiva en la mediació i generar un impacte positiu.

“Quan cal tenir converses via en línia amb els nostres clients o els nostres equips hem de ser capaços de tenir un autoconeixement, saber com demanar les coses, com saber dir “no”, quins són els 16 drets assertius i com cal aplicar-los en la labor de la mediació d’assegurances, el llenguatge que utilitzem per a comunicar-nos i els verbs que més ens ajuden” va explicar en la seva introducció Gendra.

1.- L’autoconeixement. Comença en l’autoconsciència i cal per a desenvolupar un canvi personal, el propi lideratge, la consciència social i les habilitats socials que són necessàries per a crear un impacte positiu en els altres. En aquest aspecte són claus l’escolta empàtica –comprendre per a ser comprès-, la intel·ligència emocional i social, l’acte acceptació i l’autoestima.

2.- Els 16 drets assertius. La capacitat d’expressar o transmetre el que es vol, sent o pensa sense incomodar a l’altre, per exemple, a través de: el dret a ser tractat amb respecte i dignitat, dret a expressar els propis sentiments i opinions, dret a ser escoltat i pres de debò, dret a establir les meves prioritats, dret a dir “no” sense sentir culpa… fins a sumar 16 drets.

3.- Saber demanar les coses. No témer demanar informació per a realitzar un bon servei al client. “Hi ha molts mediadors que no fan pòlisses de Vida per sentir que li estaven demanant informació personal als clients” va destacar Josep Gendra.

4.- L’ús del llenguatge. Facilita, entre altres casos, respondre amb habilitat davant determinades situacions i afavoreix l’expressió de sentiments i emocions sense assenyalar culpabilitats.