Et proporcionem consells per a convertir en realitat la idea que de les crisis neixen les oportunitats
Diuen que de les crisis neixen les oportunitats. És una frase inspiradora, però … Saps què cal fer perquè es converteixi en realitat? Per descomptat, no és un procés automàtic. T’expliquem que diuen els experts en gestió empresarial.
1) Activa totes les teves antenes. Les crisis són moments de canvis i en aquesta, que és molt més que una crisi econòmica, això és encara més evident. Utilitza tots els teus sentits, la teva capacitat d’informació, analitza les dades de què disposis per a poder aprofitar les oportunitats que es presenten. Les noves situacions generen noves necessitats o, simplement potencien algunes que ja existien. Poder identificar-les marca la diferència. El sector assegurador genera i comparteix molta informació i l’anàlisi del que interessa i el que contracten els teus clients t’ajudarà a prendre decisions.
2) Focalitza’t. És necessari concentren els teus esforços i els de la teva organització en uns pocs objectius, els que puguis assumir, per a aconseguir resultats. Si tractes de disparar en totes les direccions dispersaràs les teves energies i no aconseguiràs resultats. És important concentrar esforços per a ser més eficaços. I no t’oblidis de mesurar permanentment els progressos per a poder prendre decisions amb la màxima rapidesa. Tots ens podem equivocar, però no hem de recrear-nos en l’error.
3) Zero resistència al canvi. El temor a introduir canvis o el ajornar-los per a una època millor és un error evident. Per a evolucionar cal canviar, observar el que succeeix al nostre voltant i integrar-lo en l’organització. Retardar-ho, mantenir-nos en la nostra suposada zona de confort, ens penalitza ara més que mai. Accelerar el procés de digitalització, estar oberts al que la tecnologia ha d’oferir-nos no és una opció. És una necessitat.
4) Retenir el talent. Les persones amb talent i compromís són un tresor per a qualsevol empresa. Esforça’t a retenir en aquests moments als teus col·laboradors més preuats. És un bon moment per a demostrar que l’empresa aposta per ells i reconeix el seu talent. En circumstàncies com les actuals, el sou té un valor més relatiu. La confiança, un pla de futur i un lideratge en positiu són bàsics perquè el talent no es mogui de la teva casa. Si ho perds, sumaràs problemes a la crisi.
5) Optimitza processos. Aquest és un bon moment per a veure què pots fer per a optimitzar la manera en la qual fas les coses. L’objectiu és reduir costos econòmics i també temps en tasques que encara que són necessàries no aporten valor. De nou la tecnologia serà el teu millor aliat, però no l’únic. Qüestionar i repensar la manera en la qual treballem i escoltar el que el teu equip ha de dir també pot aportar-te a prendre bones decisions.
6) Proximitat amb el client. Si hi ha un moment en el qual el teu client ha de sentir que estàs al seu costat, sens dubte és en una situació de crisi. El temps i els esforços que dediquis ha generar confiança i que el client se senti en les millors mans revertirà de manera molt positiva en el teu negoci. És una cosa que, en línies generals, la mediació ha fet molt bé en els mesos més durs de la pandèmia.
7) Cerca aliats. En el temps durs és molt important teixir aliances. Buscar partners dins i fora del sector que enforteixin el teu negoci. La suma de coneixements multiplica i et fa més fort. El concepte de col·laboració és essencial en el món digital en el qual ja vivim, encara que la idea de fomentar les aliances ve de molt lluny. La col·laboració entre empreses i professionals és un valor en alça en tots els sectors. Cal entendre que és un concepte ampli en el qual caben relacions de major i menor intensitat.