El certificat creat per la Unió Europea facilitarà als turistes traslladar-se d’un país a un altre sense haver de guardar quarantena
L’1 de juliol entrarà en funcionament oficialment el ‘certificat digital COVID UE’, un document la obtenció serà gratuïta i que tindrà validesa en els 27 Estats membres de la Unió Europea, així com a Islàndia, Noruega i Liechtenstein. El seu objectiu és facilitar el trànsit de persones mentre persisteixi la situació de pandèmia i evitar que els turistes hagin de complir quarantenes en el seu lloc de destinació.
A mesura que avança el control de la malaltia, la possibilitat de tornar a viatjar d’una manera senzilla ja es deixa notar en la demanda d’assegurances de viatge. “A l’abril vam registrar un augment en la contractació d’aquest tipus de pòlisses i al maig es van triplicar les vendes respecte a el mateix mes de l’any anterior, sens dubte una bestreta del que ha de venir”, confirma Joan Carles Muñoz, director comercial d’ARAG.
El sistema de passaport COVID funcionarà durant 12 mesos a partir del mes de juliol, per la qual cosa s’espera que aporti certesa als ciutadans i contribueixi a reactivar el sector turístic a la segona meitat de l’any i durant 2022. Serà un document digital o en paper que inclourà un codi QR amb la informació sobre la situació sanitària del portador respecte al coronavirus: que ha estat vacunat (amb la pauta completa), que ha donat negatiu en proves de detecció de la malaltia o que presenta immunitat per haver superat anteriorment la Covid-19.
En condicions normals, posseir el certificat evitarà haver de complir requisits addicionals a cada país, tot i que tampoc serà una condició indispensable per viatjar. Tampoc substitueix el passaport real ni a altres formes d’identificació tradicionals que podrien ser necessàries en funció de el lloc de destinació.
Viatges més segurs
“La creació d’un sistema senzill i unificat dins de la Unió Europea per fer compatible el turisme amb les mesures sanitàries enfront de la pandèmia, sens dubte animarà a moltes més persones a reprendre els seus plans de viatjar a l’estranger. La diferència és que ara són molt més conscients que abans de la tranquil·litat que aporta tenir cobert qualsevol problema de tipus sanitari gràcies a una assegurança específica”, comenta per la seva banda Raúl Pérez, responsable d’Assistència en Viatge de la companyia.
En aquest sentit, Pérez destaca que la pòlissa de viatge d’ARAG “incorpora la cobertura mèdica per coronavirus que garanteix rebre l’assistència mèdica necessària, així com les despeses d’hospitalització o de convalescència en hotel, a més del retorn anticipat i la repatriació o transport de la resta d’assegurats, o despeses d’anul·lació, entre altres cobertures “.