Aconseguir una comprensió profunda del dia a dia dels equips passa per la presa en contacte de primera mà per part dels directius que han de liderar el canvi

Lider

El contacte amb la realitat és el que recomana Rebecca Hinds, cap de The Work Innovation Lab d’Asana, a la darrera edició de Harvard Business Review. L’especialista destaca que, molt sovint, els líders presenten “enverinament pel poder” i volen canviar coses per deixar la seva empremta. Doncs, el canvi organitzacional ha de recolzar-se en un coneixement sòlid, del dia a dia, i només s’aconsegueix coneixent la realitat de serveis com: atenció al client o vendes.

Recomana que, abans de fer una proposta de canvi, els líders coneguin la perspectiva del dia a dia de la base de les seves empreses i negocis treballant durant un període prou extens per topar-se amb diverses situacions que permetin aconseguir una visió de conjunt. Només des d’aquest espai podran comptar amb “flexibilitat cognitiva” que és “la capacitat de pensar creativa i adaptativament en resposta a noves situacions i esforços de canvi”.

La direcció contrària: que un empleat de base experimenti les funcions del líder durant almenys un dia amb pressupost per millorar algun aspecte relacionat amb el dia a dia de l’equip pot donar, també, alguna idea de millora funcional.

És des d’aquí des d’on es pot desbloquejar la transició al canvi fomentant una cultura d’innovació i empoderament que condueixi a resultats millors per als equips i per a l’empresa.

La reinvenció ha de ser freqüent per evitar l’estancament i la complaença i al centre dels canvis o intercanvis de perspectiva hi ha la idea que sempre hi ha més d’una manera de veure una situació.

Últimes notícies