ARAG es converteix en la primera companyia asseguradora a Espanya a introduir aquesta forma de comunicació en el seu servei d’assistència jurídica
En aquests últims mesos, ens hem acostumat a multitud de canvis en les nostres vides. Alguns d’ells els deixarem enrere quan la pandèmia estigui controlada, però altres sembla que han arribat per quedar-se. Un d’ells és l’ús de les trucades de vídeo com una eina diària i comuna per a tots.
Persones que, per rang d’edat, mai havien utilitzat aquestes eines s’han animat a acostar-s’hi a l’ésser l’única manera d’entaular una conversa cara a cara amb els seus éssers estimats. És el que recull l’enquesta realitzada per Adamo juntament amb la consultora Anàlisi i Investigació sobre els canvis en els hàbits digitals: les videotrucades van augmentar més d’un 20% entre els majors de 65 anys.
Impuls del teletreball
Però és en àmbits professionals on s’ha estès molt més l’ús de les videotrucades, gràcies a el teletreball. En 2019 tan sols un 4,8% d’ocupats treballaven des de casa, però, segons un estudi realitzat per l’Institut Valencià d’Investigacions Econòmiques sobre la base d’enquestes i dades de l’INE, durant el confinament de la primavera passada el percentatge es va incrementar fins el 34%. L’impuls que la pandèmia ha provocat en la modalitat no presencial ha fet que es regulés el setembre de l’any passat per primera vegada a l’ésser ja una realitat que s’estendrà fins i tot quan les aigües tornin al seu curs.
Una enquesta de YouGov, (signatura internacional d’investigació de mercats i anàlisi de dades basada en Internet) encarregada per la Fundació Europea pel Clima, vaticina aquests canvis d’hàbits. El 42% dels europeus afirmen que viatjaran menys en avió per negocis quan s’aixequin les restriccions a la mobilitat. Els motius són diversos: menys despeses, menys temps invertit en els desplaçaments i més comoditat.
L’arribada de la telemedicina
En el món mèdic les trucades de vídeo s’han començat a utilitzar per tractar a pacients com una forma de mantenir la proximitat i, alhora, respectar les mesures sanitàries de distància social. Altres pacients també han començat a rebre rehabilitació sense necessitat de trasllat a centre mèdic, gràcies a les possibilitats de les trucades en vídeo. Sembla que en el futur aquesta tendència es consolidarà. Segons un estudi de Deloitte, més del 70% dels espanyols faran consultes per videotrucada en 2025. Els hospitals estaran reservats a el tractament especialitzat, traumatologia i emergències.
ARAG i el seu nou servei AJT per videoconferència
Per tot això, ARAG es converteix en la primera companyia asseguradora a Espanya a introduir les videotrucades en el seu servei d’assistència jurídica, aprofitant un moment en el qual tots estem més acostumats a utilitzar aquest tipus d’eines. L’equip d’experts multidisciplinaris de la plataforma d’Assessoria Jurídica Telefònica (AJT) podrà estrènyer llaços amb els seus assegurats.
El funcionament d’aquest servei es realitza a través de la cita prèvia. El client crida a la plataforma de AJT i reserva una hora amb l’advocat, que li envia una invitació per correu electrònic amb l’hora i el vincle a Microsoft Teams. De moment es prioritzen especialitats concretes: arrendaments, laboral, penal, consum, acte, fiscal, estrangeria, habitatge i administratiu.
Des d’ARAG destaquen que ha estat un projecte transversal on s’han implicat diferents departaments de la companyia i ha primat el treball en equip. Els advocats d’Assessoria Jurídica Telefònica (AJT) creuen que amb aquest nou servei es donarà resposta a una sol·licitud cada vegada més demandada per part de client, que estan ara més acostumats i oberts a utilitzar aquest tipus d’eines.
Les videoconferències creen, a més, valor afegit a el servei de AJT. De fet, aquest ha estat un dels més utilitzats durant l’últim any pels assegurats d’ARAG, duplicant les trucades respecte a anys anteriors. En un moment en què els dubtes legals i la incertesa han estat generals, comptar amb un expert per resoldre aquestes consultes és una cosa essencial. El poder fer-ho per videotrucada fa que el servei sigui molt més complet i proper.