El Consell General remet al Ministeri d’Economia recomanacions per a reduir duplicitats, càrregues burocràtiques i facilitar el seu emplenament.

sasun-bughdaryan-X4VwfPzy_2o-unsplash

El Consell General de Mediadors, com a corporació de dret públic, ha presentat sis al·legacions a l’esborrany d’Ordre ECM/ /2024, per la qual s’aproven els models de remissió de la informació estadístic-comptable dels corredors d’assegurances, corredors de reassegurances, agents d’assegurances vinculades i operadors de banca-assegurances.

Amb caràcter general, l’organització que representa a tots els Mediadors considera que la norma ha de contemplar una sèrie d’aspectes “per a ser més precisa i facilitar el compliment de la Declaració Econòmica Comptable (DEC) reduint duplicitats i càrregues burocràtiques innecessàries”. Les al·legacions enviades dins del termini legal que va expirar el divendres, 8 de març són les següents:

  • 1. Corredor col·laborador extern d’un altre corredor
    Ha de contemplar-se una referència a si el corredor distribueix productes en virtut d’acords que tingui directament amb asseguradores o si distribueix productes en virtut de ser un col·laborador extern d’altres corredories.
  • 2. Cartera d’assegurances mitjançada. Distribució
    En l’esborrany d’Annex I es recull: “VOLUM TOTAL DE NEGOCI PER ENTITAT ASSEGURADORA”. No obstant això, la proposta del Consell General de Mediadors l’àmplia de la manera següent: “VOLUM TOTAL DE NEGOCI PER ENTITAT ASSEGURADORA /Agència de Subscripció”.
  • 3. Dades comptables del corredor d’assegurances i de reassegurança
    Per a facilitar la gestió i emplenament de la DEC s’ha de permetre el bolcat del compte de pèrdues i guanys, balanç, etc. que es dipositi en el Registre Mercantil. D’aquesta manera, es facilita l’emplenament de la DEC i es minimitzen errors i duplicitats, havent de coincidir el termini de presentació de la DEC amb el de la presentació i dipòsit de Comptes.
  • 4. Digitalització
    S’ha de reflectir si s’ha rebut formació en aquest camp, si s’han digitalitzat processos en l’últim exercici, etc., aquesta circumstància és rellevant a l’efecte de programes com Next Generation de la Unió Europea o de l’estratègia digital del Govern d’Espanya.
  • 5. Optimització de processos
    En l’àmbit de l’activitat externalitzada s’ha de produir una optimització respecte a la tramitació burocràtica de tot allò que no sigui una activitat obligatòria (per exemple, el Servei d’Atenció al Client) a fi de facilitar l’operativa en aquells extrems que no constitueixen valor addicional a l’efecte de supervisió.
  • 6. Diferència entre prenedor  persona física o jurídica
    La necessitat d’informar si el prenedor és persona física o jurídica suposa un gravamen burocràtic no justificat a l’efecte de supervisió.

Últimes notícies