Entrevista a Jordi Parrilla, Director de la Fundació Auditorium
- 15/11/2018
- Posted by: elcol-legi
- Category: Notícies
“Darrera de l’èxit del Màster de la Fundació Auditorium no existeix secret, existeix treball”
Per què es va posar en marca el guardó al millor treball de fi de Màster?
Compleix un doble propòsit: premiar la seva dedicació durant dos anys i, també, continuar el seu aprenentatge; en aquest cas, visitant la seu del bressol de l’assegurança, Lloyd’s, en unes jornades dedicades a conèixer com es desenvolupa la contractació d’assegurances en el mercat internacional més important.
Com és el nivell adquirit pels alumnes que realitzen aquest Màster?
És sens dubte un nivell d’excel·lència. Els alumnes adquireixen coneixements i habilitats amb un professorat de gran nivell, vinculat al sector, que garanteix la consecució d’aquests objectius, donant sempre un enfocament pràctic dels temes.
A més, es desenvolupa en un entorn universitari. Amb una universitat que ha comprés les característiques del sector amb la que col·labora, que ha treballat també per apropar-se a la realitat que li hem plantejat i que avalua de forma pública i objectiva el grau d’aprofitament dels alumnes. Els alumnes surten preparats per dirigir empreses i per abordar amb criteri i eines, canvis que afecten al model de gestió de dites empreses.
Més de 10 anys de funcionament i, aquest any, el màster ha aconseguit un número rècord d’alumnes, quin és el secret?
No existeix secret, existeix treball. Per un costat el dels professors, coordinadors i direcció del Màster, que han estat capaços d’aportar idees i coneixement al llarg dels anys que l’han enriquit. Per un altre, el treball de l’àrea administrativa del Col·legi de Barcelona i la Fundació, que han coordinat a alumnes i professorat. I, en aquests últims anys, a més, han dissenyat una estratègia de comunicació i difusió del Màster molt important. Finalment, un treball que comença per la continuïtat al llarg de molts anys dels òrgans de govern del propi Col·legi de Barcelona, que van apostar perquè la formació fos un dels eixos fonamentals de la seva activitat.
Quines altres activitats destacaria de la Fundació?
Els altres 1738 alumnes que van passar per les aules de la Fundació Auditorium, gràcies a la gran diversitat del seu programa formatiu, van poder beneficiar-se d’una oferta de més de 2232 hores de formació durant l’any passat. A part dels números, i hagués d’escollir un aspecte que la caracteritza i la diferència, destacaria el de fomentar el pensament crític.
Les necessitats i, fins i tot, les modes en matèria de formació canvien. Fa 20 anys, quan iniciàvem la col·laboració amb la universitat en el Col·legi de Barcelona, la discussió en el sector girava al voltant del fet que la mediació no tenia reconeixement universitari. Avui, una part important de la mediació professional ja té estudis universitaris i, per tant, la relació amb la universitat es planteja de manera diferent.
S’ha de cobrir les necessitats, i resistir-se a les modes. I Auditorium, en aquest sentit, té els seus principis i objectius molt clars. D’aquí la necessitat de fomentar el pensament crític al que em referia anteriorment.
Aquest any, a més, han estat reconeguts els interlocutors de les companyies que recolzen a la Fundació. Quina importància té tant la intermediació de les persones premiades com la col·laboració de les pròpies entitats?
És fonamental. Suposa un equilibri que permeti desenvolupar les activitats formatives que garanteixin entre altres coses qualitat, però també formació assequible a tota la mediació.
Per les entitats, a més, significa una presència de marca i també una manera de que les seves aportacions es concretin en objectius que justifiquen el retorn de la seva aportació. Encara que s’ha d’assenyalar que el Col·legi de Barcelona, a través de la Fundació ofereix a les entitats altres avantatges i serveis molt interessants.
L’evidència de tot això és que la Setmana Mundial creix i la Fundació o el Col·legi també, cosa que no fa sinó evidenciar que el model té present i futur.
Mediario 207