La proposta original imposava 120 noves obligacions de control de seguretat digital, sistemes administratius d’informació i compliment
El Parlament Europeu ha aprovat en sessió plenària que les empreses de mediació d’assegurances, per sota de 250 empleats, quedin fora de l’àmbit d’aplicació de la normativa DORA (Reglament de Resiliència Operativa Digital).
En la proposta original que va fer la Comissió s’imposava a les pimes de mediació un total de 120 punts de control de seguretat digital i sistemes administratius d’informació i compliment, dissenyats per a les grans entitats financeres.
Els Col·legis de Mediadors han acollit amb satisfacció aquesta exempció “que suposa un èxit de la mediació espanyola, a través d’organització europea BIPAR”. En un comunicat, el Consell General considera que la decisió del Parlament Europeu “ha evitat una norma que hagués aixafat als mediadors d’assegurances sota dotzenes de càrregues burocràtiques innecessàries al no tenir en compte la seva grandària societària. D’aquesta forma es pretenia obligar la mediació a complir el mateix grau i nombre d’exigències administratives que a les companyies asseguradores”.
El Consell General, a través de la Federació Europea d’Intermediaris d’Assegurances, BIPAR, va formular davant el Parlamenti Europeu, una sèrie d’esmenes oposant-se a incloure a corredors i agents considerant que era “clarament discriminatòria al no tenir en compte ni la grandària, ni el nivell de risc, ni la realitat de la mediació espanyola”.
Per a l’única corporació de dret públic de mediadors d’assegurances i primera europea per nombre de membres, “s’ha evitat una altra vegada que una manera de legislar per al sector financer es traslladi a l’assegurança sense calibrar grandàries d’empresa. Ja va ocórrer amb la normativa de Blanqueig de capitals. Les activitats de mediació no representen un risc sistèmic per a l’estabilitat del sector financer de la UE en tractar-se de petites i mitjanes empreses”.
La proposta de normativa europea DORA (Reglament de Resiliència Digital Operativa) té per objecte l’establiment d’un marc únic d’obligacions, principis i requeriments que ajudin a mitigar els riscos de les tecnologies de la informació en els sectors bancari, segurs i inversió europeus.