A més de contribuir a la motivació dels treballadors, els indicadors mostren que redueixen la rotació i els nivells d’absentisme a més de millorar la productivitat i la competitivitat

 

salari emocional

El salari emocional és un concepte que cada cop es fa servir més. No es tracta del sou ni tampoc de rebre una retribució salarial adequada. No implica no rebre part del salari perquè es poden gaudir d’altres beneficis. En absolut es busca aquest objectiu però, en canvi, sí que són iniciatives de valor afegit que fan sentir-se còmodes a les persones a les organitzacions que les implementen… i que és la veritable meta.

Cada organització, en funció de la seva capacitat, mida, etcètera, pot intentar trobar polítiques retributives emocionals. Entre els beneficis que implica comptar-hi estan:

– Baixos índexs de rotació del personal.

– Nivells baixos d’absentisme.

– Empleats satisfets que, a més a més, són molt productius aportant, amb ells, més competitivitat a l’empresa.

– Afavoreix el clima laboral

 

Què és salari emocional

Com que la millor manera d’explicar alguna cosa és donar exemples, a l’hora de definir idees o iniciatives de salari emocional es pot enumerar:

– Reconeixement professional i personal. I ha d’anar acompanyat d’alguna cosa més que d’“un cop a l’esquena”. Es tracta de conèixer les expectatives de la persona i facilitar-ne l’impuls del desenvolupament professional.

– Facilitar formes de treball que afavoreixin la conciliació -no només familiar sinó també d’objectius vitals com a temps per a formació, etcètera-. Les fórmules més freqüents són el treball híbrid, el teletreball o el treball en remot.

– Flexibilitat horària.

– Disposar d’espais de descans a l’empresa.

– Oferir activitats esportives o accions d’autocura i benestar –per exemple, convenis amb gimnasos-.

Últimes notícies