Els mediadors asseguren que “deixar en mans de persones sense la capacitació necessària alguna fase de la venda d’assegurances és una greu irresponsabilitat”

denuncia

Els col·legis de mediadors denuncien la presència massiva de venedors d’assegurances sense la formació que exigeix la llei. La venda telefònica d’assegurances a través de teleoperadors o mitjançant l’ús de prescriptors en tot tipus de negocis molt allunyats del sector concentra la majoria d’aquests casos. Els consumidors són els grans perjudicats, segons denuncien els col·legis de Mediadors a través del Consejo General que ha fet arribar la seva queixa a la Direcció General d’Assegurances.

“Deixar en mans de persones sense la capacitació necessària alguna fase de la venda d’assegurances és una greu irresponsabilitat que, a més, incompleix la Llei”, afirmen els mediadors. L’RD 287/2021 de 20 d’abril, regula la formació que han de tenir tant els distribuïdors d’assegurances com qualsevol persona que informe o prescrigui els mateixos. Els articles 6 i 7 indiquen que és obligatòria una formació de 150 hores lectives en “els casos en què proporcionin informació sobre productes d’assegurances, no realitzant labor d’assessorament”. Aquesta exigència s’eleva fins a les 200 hores lectives si es presta “assessorament sobre productes d’assegurances”.

Des del Consejo General afirmen que aquesta pràctica s’està generalitzant amb total impunitat fins al punt que cada vegada és més freqüent trobar ofertes d’ús d’empreses de treball en les quals en l’apartat de requisits només es contempla tenir l’ESO acabada i que la seva possible i teòrica formació asseguradora no arribaria ni a un terç de les 150 hores mínimes que exigeix la Llei”.

Fa unes setmanes, s’ha arribat a publicar un anunci detallant les funcions del teleoperador: l’emissió d’anomenades a clients que tenen contractat l’assegurança en una altra branca, als quals hauran d’oferir una assegurança de llar”, segons expliquen fonts del Consejo General.

Últimes notícies