Els quatre treballs presentats ofereixen propostes rellevants que van ser avalades per les qualificacions del tribunal
Què aporta el Màster del Col·legi als seus alumnes? Una bona resposta a aquesta pregunta es va materialitzar divendres passat en l’acte en el qual els alumnes que finalitzen aquesta formació enguany van presentar el seus TFM davant el tribunal de la Universitat Abad Oliba. Quatre recerques que, a més de merèixer el reconeixement acadèmic, realitzen aportacions molt rellevants per al futur del sector. Et convidem que coneguis el més destacat d’aquests treballs. Ja està oberta la matrícula de la nova edició del Màster.
Els alumnes del Màster del Col·legi van defensar el 16 de juny els seus Treballs Final de Màster (TFM) davant el tribunal constituït en la Universitat Abad Oliba de Barcelona, format pel Pere Padrós, com a president, Enric Vidal i Carlos Solis com a membres d’aquest. Les quatre recerques presentades constitueixen una bona mostra de les habilitats i coneixements que aporten aquesta formació.
El primer treball, defensat per Oscar Cánovas Galian, Daniel Carrillo García i Pol Climent Méndez, es va centrar en la creació d’un Producte especialitzat per als Streamers, destacant-se la necessitat de proporcionar serveis i productes propis i específics per a algunes professions, com per exemple la de creadors de continguts en les xarxes socials, amb la finalitat de satisfer correcta i completament totes les seves necessitats.
La proposta era un business pla, per a la crear una agència de Subscripció, que permeti donar una resposta suficient a les necessitats asseguradores d’aquest col·lectiu, tant concret i especifico, que està en plena expansió qualitativa i quantitativa.
Els alumnes del Màster van defensar el seu treball fent una dissecció sobre els avantatges que els atorgava la distribució a través d’una Agència de Subscripció, i els acords necessaris per a comptar amb productes adequats, com per exemple assegurances d’accidents on es contempli la sinistralitat que pogués afectar les eines bàsiques i necessàries per a l’acompliment d’aquesta professió, com per exemple l’afectació a la veu.
A continuació, va ser el torn de Cristina Piñol, Cristina Isabel Vega i Jordi Català, que van defensar el seu treball sobre una proposta d’obligatorietat de les assegurances d’habitatges per a afrontar el canvi climàtic amb major sostenibilitat.
Segons els alumnes, el canvi climàtic afecta directament al sector assegurador, en concret, i respecte dels béns immobles, els fenòmens atmosfèrics més violents, com les pluges torrencials o els vents extraordinaris, cada vegada més nocius, que causen danys molt quantiosos que perjudiquen directament a, tant a propietaris com a usuaris dels habitatges.
En aquest marc, el Consorci de Compensació d’Assegurances, en el seu paper de cobertura pels riscos extraordinaris, té un rol protagonista, per a donar una resposta als perjudicis causats per aquests fenòmens, la qual cosa obliga a revisar la seva funció i àmbit de cobertura, perquè es pugui continuar donant una resposta adequada, millorant el servei prestat.
Per tot això els alumnes del Màster proposen establir l’obligatorietat de l’assegurança sobre béns immobles, la qual cosa permetria incrementar el patrimoni propi del Consorci, garantint la seva solvència i afrontant una ampliació de les cobertures que ofereix en l’actualitat, principalment per a fer front als danys provocats per la sequera, cada vegada més extremes i freqüents, i que afecten de manera directa als habitatges.
En tercer lloc, les alumnes Lidia Teresa Medina i Maria Isabel Rovira van defensar el seu treball final de Màster, dedicat a l’evolució de la mediació i digitalització, un interessant tema ple d’actualitat, en el qual van posar de manifest el llarg camí que encara queda per recórrer en el sector, i les dificultats que existeixen en l’actualitat.
Després d’un breu repàs sobre els principals reptes del sector de la mediació, per a aconseguir un ple desenvolupament de la digitalització, es va destacar com aquesta dificultat està molt focalitzada en els mediadors de menor grandària, per als quals la transformació i evolució constant de la tecnologia suposa una difícil càrrega, que els dificulta aconseguir implementar els canvis necessari per a una digitalització dels seus negocis.
Van finalitzar el seu defensa indicant la necessitat d’afrontar la digitalització com una tasca obligatòria i necessària, tant per a la supervivència de l’activitat com per a disposar dels serveis que cada vegada més se sol·liciten per part de la clientela; sense oblidar la revolució que suposarà la irrupció de la intel·ligència artificial en el sector assegurador, que tindrà un impacte també en la mediació d’assegurances.
Finalment, Francesc Delgado i Laura Palacín van procedir a defensar el seu treball de final de Màster, que portava per títol “L’enriquiment de les bases de dades amb fonts externes per a millorar les ràtios de vendes de les corredories”, i en el qual van establir els aspectes necessaris perquè les corredories puguin gestionar correctament accions orientades a l’increment de les seves vendes, a través d’una anàlisi de les seves bases de dades.
L’objectiu del treball es va centrar en com ajudar les corredories a incrementar els seus volums vendes, una labor complexa i difícil d’afrontar, que sempre ha suposat un hàndicap per al mediador, que ha limitat l’increment de les seves carteres.
Per a això Delgado i Palacín ofereixen unes eines enfocades a facilitar aquesta labor, en les quals es reforça el posicionament territorial del mediador, mitjançant l’explotació de bases de dades, tant públiques com les seves pròpies, creuant i complementant aquestes dades, per a afavorir el disseny de les accions necessàries, adaptades a cada tipologia de mediador d’assegurances, amb el màxim percentatge d’èxit.
Es tracta d’una proposta de gran valor per al mercat assegurador, perquè a més d’establir, sota la gestió de totes les bases de dades disponibles, les línies mestres que han d’implementar-se, per a incrementar els ràtios de les vendes de cada mediador, s’ofereixen els serveis específics i necessaris per a portar-lo a la pràctica, sense que suposi per al mediador la necessitat d’incrementar els seus recursos del personal, i podent posar en marxa aquestes accions de manera immediata, al no necessitar formar de manera específica als seus col·laboradors.
Dins de l’alt nivell de tots els treballs presentats, tant el treball sobre l’establiment de l’obligatorietat de l’assegurança de llar, com aquest últim, van obtenir la màxima qualificació d’excel·lent, com a premi a l’originalitat i valentia, en el cas del treball sobre l’afectació del canvi climàtic, així com per la creació, en el cas del treball de la utilització de les bases de dades per a l’augment de vendes. Un mètode diferent de tot el que actualment s’ofereix en el mercat i que té moltes opcions de poder convertir-se en realitat en els pròxims mesos.